Acceptera

Jag har inte skrivit på ett tag, har som int kännt lusten att faktiskt skriva något här..
Men nu ska vi se om det blir några vettiga rader.

Jag kom att tänka på en sak, att bara kunna acceptera saker. Det kan faktiskt vara svårt. Typ acceptera att man har en sjukdom eller bara acceptera att sitt ex har hittat en ny som han är lycklig med. Men något som kanske är jobbigare är nog att kunna acceptera sitt förflutna.
Men när man väl har accepterat.. Så blir det så mycket lättare att kunna bearbeta " problemet " .
Godkänna är en synonym till acceptera. Och att just acceptera/ godkänna något/någon är något vi möter i vardagen varje dag och om alla får sig lättare för att acceptera saker och andra människors beslut så kommer vi kunna sluta förgöra varandra med onödiga fula ord och också kunna svätsa samman den här lixom.. delade värld.
Klart att man inte kan gämföra det här med alla situationer och beslut man måste fatta genom livet utan jag tänker lite mer från person till personer och uppfattningar och beslut vi gör mot varandra och tsm. Det här blev nog lite rörigt =S
anyway.
Något man nog måste börja med att acceptera här i världen är oss själva som vi är, vad vi varit med om under våran uppväxt ( det kmr göra att man kan gå vidare ). Man måste kunna acceptera sitt beteende, Livet som det ser ut och andra männniskor som det är.
Smärta blir som lidande när man inte vill acceptera om att ge upp kampen och våga se och acceptera hur verkligheten faktiskt ser ut - utan att förvränga den, eller förlora sig i åsikter om hur den borde vara.
Att våga acceptera något som gör ont inombords minskar lidandet. Och det räcker lixom inte en gång, utan det är någt man måste arbeta med. Något jag tror alla behöver jobba med..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0