Ideal

Att vara barn är bäst. Man är inte lika utseende fixerad när man är barn som när man är tonåring.
I dokumentären om Juliana - flickan utan ansikte som skulle börja dansa,  var de en tjej som börja gråta för att hon inte såg ut som alla andra.
Det dom gjorde var att förklara för denna tjej att hon är precis som alla andra. Resultatet var att dom två flickorna vart faktiskt bästa kompisar. Utseendet spelar ingen större roll..
Modeller var underviktiga med endast några kilo förr. och nu närmar det sig 20 kilo undervikt.
Hur många gånger har du med mer kurvor och normalvikt kanske tillome valkar beställt ett fint plagg som en smal fin modell bärt i en katalog och fått den i posten och märkt att den inte alls sitter lika fint som hoppats. VARFÖR?
För att man inte ser ut som dessa smala underviktiga modeller.
Det värsta är det negativa följder för kvinnor,det vill säga ätstörningar. tex. aneroxia. Man svälter kroppen vilket kan resultera till svåra sjukdommar och i värsta fall döden. Ska media och dessa kvinnliga ideal bli unga flickors död?
i varje klass är ca två unga flickor utsatt för en ätstörning.

Din kära pojkvän säger att du är vacker och har fn kropp.. och ändå så har dom den dära planchen i garderoben på den dära smala snygga tjejen men as störa tuttar? Dubbel moral säger jag.

Man måste bara lära sig älska sig själv, men hur ska man kunna lära sig göra det när man överallt ser rubriker med mirakelmetoder på hur man ska gå ner i vikt och snygga bikinis som självklart sitter på smala modeller med snygg kropp..

Och hur ska man kunna göra något mot detta? Just de hära ämnet är en död son.
Om fler män skulle engagera sig i denna fråga och våga lägga sig i och föra fram sina åsikter. Tror jag att en disskution som detta skulle bli ett steg högre om män lägger sig i.

Jag skälv gämför mig själv nästan hela tiden, och hur ska man få detta att sluta?
Är undervikt en hälsosamt ideal nu kanske? Hur kommer detta att utvecklas då graden på smink och urringade tröjor faktiskt blir vanligare i yngre åldrar?

Det jag vill säga är att det här borde bli en hetare disskution , det påverkar kvinnor och säkert män på ett negativs sätt..
sätt stopp för det.


Tisdag

Guu vilken dag det har varit.
Jag försov mig ju sjääälvklart. Bageriet idag va lätt as jobbigt, tårta,tiger kaka, bröd , allt sku göras och efter lunchen va jag heelt död så överskotts energin tog lätt övertaget.

Nu har jag äntligen kommit igång med mitt argument skrivande, känns nästan bra alltså.

Måndag

Jag borde veerkligen sova just nu,  Men jag är nästan riktigt upprörd över min svenska uppgift.
Jag ska skriva ett argument tal och redovisa det på Onsdag... Jag har fortfarande inte kommit på något att argumentera om, jag förstår inte varför jag inte får fram något när jag i vanliga fall brukar argumentera och tycka till om det mesta? =O
Blir ju bara stressad och irreterad....

Onsdag

Viilken dag. Nästan spännande. Jag var ju ledig idag som sagt, började med en skööön fruktsallad till frukost.
Sedan vart de Glass med Isabell.
Jag tror jag aldrig har gjort bort mig så mkt som jag gjorde idag då jag skulle till Ewe. Jag trodde jag visste vart hon bodde men NEJ tänka sig att jag stod och knacka på fel dörr! En gammal tant öppnade och var inte alls glad,
Jag hade mobilen hemma så kunde Inte ringa tjejen heller, for då hem skamsen som faan ...

Mot eftermiddagen vart det till att dra till studsmattan med viktor,isabell och PM. Sen ringde en gammal go granne och ville spela brändboll och dricka för några .
Det vart då gaaalet kallt så vi drog hem ganska tidigt.
Det är bara till att packa och imorgon tidigt tidigt drar jag till norrbyskär. Kommer då inte kunna skriva på typ,,, 4 dagar =P



Det är ju sommar ute....

KittKatt glassen , Heelt okej må jag säga.


Hahaha OMG Det vart party pojkarna asså

Kanske den mest partygaste killen ... ?


MyLove


Måndag

Perfekt början. Missade sovmorgon och ingen Oboy ingick i frukosten.

Kommer lätt vara agresiv idag =) Tur att datorn finns för tidsfördrivet ,
Sedan blir det då Livsmedel och sluuut för dagen då Pållen väntar i stallet.

 

Söndag

Hoho.
Jaa nu blire typ någon sorts sammanfattning av helgen .
Hade ju dans uppvisning som sagt . heelt sjuk, Lördag kl 15.30 tror jag vi skulle samlas och ha genrep.
När genrepet började, visade det sig att våran danslärare hade skickat FEL låt, alltså vårat intro var bortklippt!
Vi fick alltså lov att komma på ett nytt intro...... OCH vi fick reda på att vi hade en till föreställning senare på dagen + en på Söndagen också....
Inte bara det, ingen kunde typ dansen.... Viket gav resultet att jag gjorde min egna grej halva dansen =/ Jag hade då turen att jag hamnade i mitten då halva min grupp hade farit så de såg inte dåligt ut alls när jag satte igång och och flirtade med publiken. Jag fick väääldigt bra med breöm, det kändes himla skönt att fara hem och käänna att de faktiskt va kul =)





På lördag kvällen vart det då en fika på Café stationen med Ew. Så himla mysigt ändå , baara sitta och snacka skit. Något jag rekomenderar ifall man vill dryga ut tiden , Dock lite svidande för börsen.

Pz

Fredag

Ännu en fredag, och vad gör jag? Joo jag ska ut och spela brändboll med några kompisar.
Vad har annars hänt under dagen??  Joo skola självklart, jag va me på orienteringen och gick runt i skogen men Eve och Lisa i EN hel timme ! Sedan var de vanlig skolgång lixom. Någon nytt jag kom på idag var att jag Aldrig har hälsat på "mina musik grabbar". Istället för att säga Hej så gör vi konstiga miner eller ger varandra oseriösa konstiga ansiktsuttryck. Det är lite intärnt ändå =)
Anyway, jag fick Dissen av Sebbe idag vilket förde med mig mamma på stan för att tröst shoppa. Det va gaaalet nice må jag säga.

Jeans STORE
Leggings BIKBOK
T-shirt GINA..
Linne H&M

Kunde nästan inte bli bättre?? =)
Sedan hyrde vi film. Patrik 1,5. Jag måste hålla med om att den faktiskt inte var så bra som jag fick höra av min moster att den skulle vara.. Man skulle tydligen skratta vilket jag verkligen inte gjorde =P Liiite fail kanske.

Goo midda och mys pys i soffan med mamma är nog de mest spännande som hänt just idag.

Pz

Onsdag

Jaa du... Klockan är nu 10.22 och jag har nyss gjort Matte nationella. Jag måste faktiskt erkänna att det gick ganska bra, om jag nu inte klarar det så bryter jag samman!

I tisdags var jag på Ögonkliniken och bokstavligt talat FOTADE mina ögon....  Det vill säga att jag va blind heeela eftermiddagen. Jag fick fasiken panik när jag inte såg vad som stod i smsen jag fick under dagen. Och ännu värre att jag inte kunde se något i ljuset, och sjääälvklart är de strålande sol =)
Det vart då till att sova fram till middagen och sen ta en promenad men ihopknipta ögon bakom ett par solbrillor, stabit.

Men tillbaka till Onsdagen. Idag är det återigen strålande sol och jag ska snart ära lunch med Mamma.
Jag hoppa över Engelskan idag, all min energi har gått åt på de här jävla provet...
Efter lunchen lite mer mot eftermiddagen blir det stallet, ändå mysigt att rida ut i solen, ännu mer mot kvälln så blire bränd boll. Och mittemellan allt detta ska jag hinna plugga också.. shitt alltså.
Imorgon är det Idrottsprov.

Det blir till att hålla i sig.


Måndag 12.50

Nu är det näringslära på G och jag känner mig faktiskt väldigt flitig just idag. Jag hoppas verkligen jag håller det här uppe nu då våran virrhöna till lärare sätter igång.




FINNS DE NÅGOT SÖTARE!?
jag gräääät av skratt.

Måndag

Nu är det då en ny vecka, Och jag är redan urspår.
Det Nationella på engelskan, som jag inte visste om eller ens behövde göra den här gången.. De tär nationella Matte på onsdag. På Torsdag är det kursprov i idrott....
Jag ska till läkaren idag , och städa, och förhoppningsvis se en bit av Sebbe.

Shitt va saker det är som händer just nu , inte bara med skolan utan alltså .. Bara annars så dyker det bara upp nya oroligheter i mitt liv. Vilket jag är galet less på !

Just nu sitter jag då på Livsmedelslektion och som vanligt så ska vi ha samlingsprov om två veckor... och näringslära nästa vecka..
Baara bökigt,och som jag klagar.
Jag måste börja ta tag i det här.

Lördag

Vilken jävla dag.
Jag vet nästan inte vart jag ska börja. Men låt oss säga 13.10 då jag vaknade. Faan att jag vakna så sent, nog för att jag gick och la mig fyra på natten. Det här betyder att det kommer bli ännu en natt då jag somnar typ fyra fem på morgonen......

Inte nog med att jag sov på tok för länge, när jag gjort mig klar för dagen tänkte jag städa för att dryga ut tiden. OCH MINA PILOT BRILLOS ÄR BORTA ! i fredags la jag dom på vårat bord i hallen och nu en lördag morgon var dom borta, jag kan inte hitta dom någonstans ! och Isabell har inte heller sett dom.. Jag hatar verkligen när mina saker bara försvinner, och att det  är heet stårlösa också ...

När jag väl tog mig iväg till Dansen så visar det sig att den är inställd.Och ingen info om det har det varit heller... !!
Jag gick på gymmet istället men de kändes inte alls lika kul...

Klockan är nu 17.01 och det kan nästan inte bli mkt värre.
va fasen ska man göra??

Måndag

Det är måndag och efter några alvedon tror jag att Febern har gått ner. Jag har fått berätta samma sak om och om igen senaste dagen. så jag tänker ta allt här så folket får veta.

Jaa, jag sökte till Idol igår.. och förutom Febern jag fick, hungern jag hade och huvudvärken gick jag inte vidare. Det gjorde typ ingen från våran " grupp " fasten de fanns många BRA sångare.
Det är klart att jag är lite besviken över att jag faktiskt inte gick vidare, det va ju inte ens den riktiga juryn. Men jag är ändå lättad. Min kompis som var med är fruktansvärt duktig på att sjunga och har ett fint scenspråk Och till henne sa dom att hon inte håller måttet. Dom tyckte att jag skulle komma tillbaka nästa år för att jag var riktigt bra. Men näää alltså jag vet inte,
Ska jag vara ärlig så tror jag faktiskt inte IDOL är riktigt min grej, det är för mycket " Du ska vara så och det är så du måste vara för att sälja".
Jag är mig själv vilket jag tror dom inte vill ha, Så jag tänker gå min egen väg =)

RSS 2.0