Mobbning

Just nu sitter jag vid tv:n och kollar på Opera show som idag handla om mobbning.
Alla vet att det är en dålig grej att hålla på med, och att vara mobbad är inget man vill.
I dagens show var två mammor där och berättade om deras söner som tagit självmord pågrund om mobbningen.
en av pojkarna var vääldigt ung, tror dom sa att han var 8 år. Och som 8 år har man inte varit med om mkt. Och att vid den åldern inte känna orken att leva längre är såå fruktansvärt fel. Den här pojken hade blivit kallad bög, och hur i hela friden kan jämnåriga barn kalla varandra något som knappt vet vad det är?
Tro inte att den pojken blir förvirrad då man inte ens börjat tänka på sin sexuella läggning.

Det var en familj som också ville prata om deras sons död, han var 14 år när han hängde sig i badrummet och som de andra barnens anledningar hade han blivit kallad bög, att han va feminin.
Den här 14 åriga pojken var så stark till en början. Han hade börjat prata med en tjej på internet som han tyckte om och han trodde verkligen hon tyckte om honom också. Till den dagen då denna tjej ,face to face sa att han va världelös och att hon inte ville ha något med honom att göra ens om han dog.
Aah. tillslut dog han ju.
Människan ser verkligen inte vad resultaten av deras handligar bli förrän det är för sent.
Det gäller inte bara mobbning utan i stort sätt det flesta handligar man gör. Man vill inte ens tänka på resultatet utan så länge det går bra och är kul så äre lugnt.

En annan 13 årig kille är mobbad och söker all hjälp. han har varit mobbad i 8 år. och den hjälpen han fick var " ignorera det, gå därifrån" vilket är heelt fel råd det går inte att ingnorera det. som förälder måste man lära sina barn att stå upp för sig själv och låta dom veta att dom har sina rättigheter.

Var och en har sitt egna "space" och det måste man försvara. Vad gör man då när någon kommer för nära? självklart "puttar " man ut dom.
tänk dig själv att du är på fest, ( nu är du en tjej dåra ) och en sliskig illamående person kommer och lägger armen runt dig och ber om en puss. Vad gör du då ?
Om jag nu gissar rätt så tror jag att du puttar bort honom och ber honom sluta.
Självklart är det svårt att göra något sånt här om du alltid blir utsatt för sådana här saker och inte har någon chans att försvara dig på.

Barn lysnar på barn mkt snabbare än vad det lyssnar på vuxna och olika skolorhar olika säkerhets sätt.
En mobbad person som står upp för sig och ber om hjälp blir kallad för tjallare och mobbingen kan bli värre. Det finns statistik på det, och det kan sluta med mer fysisk och hårdare mobbning.
Jag blir såå frustrerad.

Nu i eftertanke börja jag som fundera.. Vad kan man egentligen göra ? När det gått så pass långt att  en mobbad person inte orkar längre.
Och Aah se på fan man glömmer helt bort mobbarna. Vad ska man göra med Mobbarna?

Nää jag började riktigt gråta när jag såg föräldrarna till dessa pojkar berätta deras hitsoria och hur dom reagerade. tårarna bara rann.
Det är ju inte rättvist någonstans , att tappa sin syn på sig själv och li så vilsen att inte veta vem eller vad man är att man inte orka längre och ser en enda utväg som ingen någonsin kan önska..

nä nu orkar jag inte mer .

Al Gores fakta

Det var ju såhär att vi såg en film på skolan om miljön som jag inte kommer ihåg vad den heter. Jag vet bara att Al Gore har handlingen om miljön.
Jag har då skrivit det här inlägget med hjälp av mina anteckningar från hans fakta och blanda in lite av mina egna tankar å tjaffs.




Det är ju så att atmosfären fylls av föroreningar pga. avgaserna våra bilar och alla andra gaser vi släpper ut i luften. Det är just det denna film som Al Gore gjort vill visa och uppmärksamma oss om, miljön.

Jag tycker filmen vad väldigt stark och visade mycket realistiskt och sann fakta om hur det här kommer att sluta om det är så att ingen faktiskt vågar inse att ozon lagret blir tunnare och att den globala uppvärmningen bara fortsätter höjas.
Att inte ens politikerna vill veta av denna stora miljö fråga gör mig riktigt orolig.
När koldioxid utsläppen höjs följer temperaturen efter, och är det så att resultatet ska bli att 40 % ska drabbas av vattenbrist?

Eller bara det att isbjörnarna dör ut för att isen smälter och dom drunknar? 40 % av isen har tinats bort under de senaste 40 åren. Är det acceptabelt?
Värmen skulle blir så fruktansvärt mycket mer på ca 50 år om inte vi blir medvetna om vad vi egentligen gör?Insekter och andra djur kommer att förflytta sig pga. värmen och föra med sig nya sjukdomar till vårat land. Och är det så att vi kommer att vara förberedd på det i så fall? Tycker det är fruktansvärt löjligt att ingen öppnat ögonen för sådan här fakta och våga göra en stor förändring. Om det är så att värmen höjs, så kommer glaciären smälta, det kommer göra att länder och jordyta kommer gå under vatten, och det kommer kunna bli risk för stor torka. Vilket i sin tur blir mat brist då livsmedel är en stor marknad.

Jag blir helt tagen och rent av tokig då all fakta berättades. Vi som kämpar för att minska svält. Hur hade dom tänkt sig ifall denna katastrof inträffar?!  

I slutet av filmen pratar Al Gore mycket om hur tekniken utvecklats och han säger att tekniken är större än människan själv. Och även fast man kanske inte vill tro det, så finns det nog en sanning i det hela. Nya tekniker ger nya konsekvenser för miljön som ingen vill se.
Det tar ett tag innan människan ser slutsatserna av sina handlingar. Bara det blir bekvämare och lättare för oss på något vänster så är det lugnt.
Jag stod en måndags eftermiddag och väntade på att få korsa vägen. Det jag la märke till var att i varje bil satt en eller två människor. Hur många bilar skulle vi egentligen kunna ta bort om vi satte alla sätena fulla? Och hur mycket mindre skulle då avgaserna bli?
Ett bra exempel Al Gore drog var att han berättade att när han var liten så odlade hans pappa tobak. Det var familjens levebröd och de hade alltid gått bra för dom. En av hans bästa vänner började röka. Och trots att diagnoser om lungcancer vart mer och mer aktuella så slutade dom inte odla tobak. Just för att den ekonomiska delen gick så bra, och dom själva inte hade någon negativ relation till det.
Det slutade då med att han bästa vän som rökt den tobak dom hjälpt till att producerat dog i lungcancer väldigt ung.
det slutade med att dom slutade odla tobak och sörjde denna unga flicka djupt.

Är det så att vi ska behöva uppleva samma sak? Att vi ska behöva vara med om något fruktansvärt eller bara jätte dåligt innan vi får upp ögonen för att se vad det är som egentligen pågår runtom oss? Är det så att vi måste välja mellan ekonomi eller miljö?

Det Al Gore vill uppnå med att visa denna film och föreläsa världen runt är att hitta de spärrar som får oss att inte förstå vad som händer med vår planet. Det är vårat hem och vi måste vara rädd om den.


Blommor som inte blommat än?

Nu ska jag då försöka skriva ner några rader, mitt internet har typ lagt av eller är bara allmänt elakt mot mig såå det blir inte såå mkt skrivandes här inte.. Men nu tillbaka till "dagens ämne"
haha SEX! =D
Finns det något roligare att snacka om? ;) Finns alltid något att snacka om ifall det är så att någon vågar bryta isen. Det är ju inte så att jag är någon jäkla secialist och svara på massa konstiga frågor utan jag tänkte mest bara disskutera synen och uppfattningen om oskulder .

Alla har nog hört historien om att sex för första gången ska vara något vackert och fint. Det är ändå något jag måste uppmana till , det ska kännas rätt och man ska göra det med någon man verkligen vill. Självklart!
Men är det så att det ibland kan bli mer pressat än vad man tror? Vart kommer egentligen snacket om att vara redo in ?
Och äre tanken " låt oss få de överstökat" mer vanlig än man tror ?
Jag tror ändå det finns en sanning i dessa frågor,.. Många säger att dom tycker att det är strongt att vara oskuld och våga stå för det, det tycker jag också. Men den personen i fråga kanske pressar sig själv. Det är ju faktiskt inte fel alls !
Eller blir pressad av sin partner? elr sina kompisar? Och istället för att blunda för det och våga stå på sig så vill man bara " få det överstökat".
Jag tror inte folket runtom märker det . Utan det är bara personen i fråga själv om fastnar i just det tankar. Och då tappar man också känslan av att veta när man är redo.
Hur många är det inte som brukar snacka om hur bra/dåligt sex dom hade sist och dela erfarenheter av varandra? Men hallå!? Är du 13-17 år vet du väl knappt vad riktigt bra sex är? vänta tills du blir 26. Någon som tänkt på att det också kan vara något som kan uppfattas som pressande?
OKEJ OKEJ luuugn nu lixom, man ska inte sluta prata om de =P det är kul vafan! men bara för att se det ur någon annans ögon.
Jag har läst en del forum om det här och Alla kommentarer innehåller en mening som liknar " känn ingen press" men jag säger återigen att jag tror att det är lättare sagt än gjort =P
Det står även mkt i stil med att dom tycker att alla andra i deras ålder har redan tappat oskulden och dom känner sig onormala.
Alltså jag lovar det finns säkert extrema fall då vissa får kommentarer och skit bakom ryggen bara för att man är oskuld. Skare behöva vara så ? Är det något en tonåring ska behöva känna viss oro för bara för att andra i ens egen ålder har sex?
2008 var de faktiskt så att median åldern för att bli av med oskulden 16,9 år för killar och 16,4 år för tjejer enligt information ifrån RFSU och Statistiska Centralbyrån, Och om jag chansa så kommer den nog bli lägre. Hahah ja vissa stora städer ligger de faktiskt en ålder där oskulden tappas på 10-12 åringar, i sverige.
Men vadå , ngen vill ju vara sist? Och återigen så klagar vi på media. Media hjälper nog till mkt med den här så kallade pressen genom att skriva mkt om sex och det triggar ju faktistkt igång alla.

Något jag fick höra härom dagen var att föräldrar faktiskt kan se på deras barn då dom tappat oskulden.
Det är som att deras aura har förvandlats helt. Vet då inte hur jag ska kunna förklara detta då jag är lååångt ifrån en föräldrars ögon och tankar men jag tyckte att det va sjuukt kul att höra.
Men hur mkt som är sant av detta vet jag då inte =P
Det är ju att med sex kmr problem, då tänker jag lite mer på att man måste skydda sig. tänk om mamma hittar mina P-piller, vilket preventivmedel passar, tid hos barnmorskan, man måste kolla upp sig. Tänk om jag är gravid?Man kanske inte är psykist inställd på detta och tycker att det kan bli jäätte jobbigt om man är typ 12 år?  Belive me jag har varit med om det själv var då inte tolv direkt med;) Det är helt sinnesvrickat

Jag tror inte det finns någon lösning på det här, ungdomar är ungdomar. Visst ska man börja informera om sånt här i tidig ålder och inte bara berätta om olika risker som sjukdommar och hur man skyddar sig blaa blaa bla. Har man glömt att det finns en stor psykisk del i det hela? känslor ? Det finns sexmissbruk också. Sånt är också viktigt att prata om.
Aah media går ju sällan att påverka, inte andra kompisar och pojkar ;)
Men glöm då inte att bort att mansom person själv måste våga stå upp för sig själv och inte låtas gå med i det stora grupptryck som faller över oss idag.
Sex är och kommer föralltid vara något klurigt, spännande och roligt lixom , haha.
Men man ska aldrig göra något man inte vill eller känner sig bekväm i , och hur många är det inte som blivit pressad till något sånt?

Nu ska jag sova =] Natt


Huvudskavanker

Jag brukar aldrig ha huvudvärk,men senaste veckan har den verkligen plågat mig.
Huvudvärk är fan klurigt, alltså det kan betyda vad som helst, det kan vara något från att man bara är spänd till att man kan ha en början på en sjukdom till tillome en hjälrntumör. vad fasen ska man tro nu för tiden när det är så mkt snack om tumörer och migräner och hittandittan. 
symtomer som dåsighet, förvirring , minnersförlust kan menas att man faktiskt har en sjukdom på G.
Huvudvärk efter fysisk ansträngning kan vara symtom på en hjärn blöding?
Jag menar, tjohoo vad man ska oroa sig. och oro kan också leda till huvudvärk för att man blir så spänd av det.
90% av all huvudvärk man har kommer faktiskt från att man är spänd och stressad =P
Det är väl lite så att kroppen har som ett eget ämne i kroppen som dämpar smärtan , och om man bara överdoserar det här me alvedon eller något annat smärtlindrande (receptfritt kanske ) ämne så kommer ju kroppens naturliga ämne sluta utsöndras.. och du blir fast ire?
BTW så är magnesium effektiv mot migrän ?? de visteru inte va? ;)
Alvedon är ju en lätt lösning på huvudvärk om du frågar mig, och det är även den mest sålda receptfria läkemedlet som sålts. Har också få biverkningar. haaha försäljaren jag kan bli alltså =)

Så vad ska man nu ta sig till ? springa till läkaren och säga att man är döende eller knarka sönder sig på dessa tabletter och sedan bara bli beroende och utplåna allt de naturliga och vacka i kroppen som nu är en sån modegrej att bibehålla å tallalaa så detta spårar iväg=)

näärrru, lite sömn sätter susen skaru se ;)

Skolan som den ser ut idag.

Måste säga att skolan idag är heeelt full!
Igår var tex  första gången jag faktiskt fick lov att tränga mig genom korredoren för att ta mig fram till cafeterian , där de var FULLT med folk, och majoriteten var 1or. JA, det är fruktansvärt många 93:or på just östra nu. Och källor säger att det är så även på draggen ;)
Det är klart att det är jätte kul att så många vill gå på just östra, men det finns en fråga om beteende som jag märkt på idag då vi hade våran så kallade "Fadderdag" då tvåorna och ettorna ska göra något tsm och lära känna varandra. 
Tyckte dom flesta bara grupperade sig och var stöddiga så vad är det dom egentligen håller på med?. Det är ju faktiskt ett stort steg mellan högstadiet och gymnaset tyck jah? Det är många andra människor och en helt annan miljö. Eget ansvar och ett helt annat sätt att gå i skola på. Är det möjligtvis så att våra nya ettor faktiskt inte riktigt vet hur som ska bete sig?
Kanske kan förklara lite mer i ex med vad jag menar med att jag inte förstår hur dom beteer sig :
Vi skulle som sagt var bara pizza tsm och det var en tjej i min grupp som kom ut ur omklädningsrummet och jag hörde henne ropa " men där är ju hon  ! "
Jag antog som sagt var att det var Jag  , eftersom det bara var jag som var där tsm me två andra killar i min klass..
När jag då vände mig om så flamsa hon runt och skratta och hade sig?
En annan tjej hade härmat en tvåa som ropa på en kompis och typ hånade henne lite, haha tokigt att de vart ett stort drama av det senare också.

Man kanske kan dömma dom och säga att dom är dryga och tror att dom är något men egentligen gör dom bara bort sig?
Men man får inte dra alla över samma kant och vi kanske var likadana när vi började ettan?
Men varför i all världens namn stör vi oss så mkt på dom i så fall? Dom är för de första ÖVERALLT och ibland är dom sjuukt dryga. Bara av att lyssna på ? Nää jag orkar verkligen inte.

Förhoppningsvis borde allt det hära släppa, elr? Det kanske tar länge tid för dagens ungdommar att växa upp och börja ta ansvar för sina handlingar och få lite livskunskaper allmänt bara? För det finns ju folk i min egen ålder och uppåt som är minst lika omogna, om kanske inte värre?
Jag vet inte riktigt vad jag ska dra för slutsatser av det här



" alla tror dom är något, fast dom är ingenting, dom är helt hjärndöa och hänger alltid i små grupper och letar bekräftelse som dom aldrig får och aldrig kommer få. När dom blir äldre vill dom vara brats, och det lyckas dom inte ens med.... " 
/PETER


xD


RSS 2.0