Blommor som inte blommat än?

Nu ska jag då försöka skriva ner några rader, mitt internet har typ lagt av eller är bara allmänt elakt mot mig såå det blir inte såå mkt skrivandes här inte.. Men nu tillbaka till "dagens ämne"
haha SEX! =D
Finns det något roligare att snacka om? ;) Finns alltid något att snacka om ifall det är så att någon vågar bryta isen. Det är ju inte så att jag är någon jäkla secialist och svara på massa konstiga frågor utan jag tänkte mest bara disskutera synen och uppfattningen om oskulder .

Alla har nog hört historien om att sex för första gången ska vara något vackert och fint. Det är ändå något jag måste uppmana till , det ska kännas rätt och man ska göra det med någon man verkligen vill. Självklart!
Men är det så att det ibland kan bli mer pressat än vad man tror? Vart kommer egentligen snacket om att vara redo in ?
Och äre tanken " låt oss få de överstökat" mer vanlig än man tror ?
Jag tror ändå det finns en sanning i dessa frågor,.. Många säger att dom tycker att det är strongt att vara oskuld och våga stå för det, det tycker jag också. Men den personen i fråga kanske pressar sig själv. Det är ju faktiskt inte fel alls !
Eller blir pressad av sin partner? elr sina kompisar? Och istället för att blunda för det och våga stå på sig så vill man bara " få det överstökat".
Jag tror inte folket runtom märker det . Utan det är bara personen i fråga själv om fastnar i just det tankar. Och då tappar man också känslan av att veta när man är redo.
Hur många är det inte som brukar snacka om hur bra/dåligt sex dom hade sist och dela erfarenheter av varandra? Men hallå!? Är du 13-17 år vet du väl knappt vad riktigt bra sex är? vänta tills du blir 26. Någon som tänkt på att det också kan vara något som kan uppfattas som pressande?
OKEJ OKEJ luuugn nu lixom, man ska inte sluta prata om de =P det är kul vafan! men bara för att se det ur någon annans ögon.
Jag har läst en del forum om det här och Alla kommentarer innehåller en mening som liknar " känn ingen press" men jag säger återigen att jag tror att det är lättare sagt än gjort =P
Det står även mkt i stil med att dom tycker att alla andra i deras ålder har redan tappat oskulden och dom känner sig onormala.
Alltså jag lovar det finns säkert extrema fall då vissa får kommentarer och skit bakom ryggen bara för att man är oskuld. Skare behöva vara så ? Är det något en tonåring ska behöva känna viss oro för bara för att andra i ens egen ålder har sex?
2008 var de faktiskt så att median åldern för att bli av med oskulden 16,9 år för killar och 16,4 år för tjejer enligt information ifrån RFSU och Statistiska Centralbyrån, Och om jag chansa så kommer den nog bli lägre. Hahah ja vissa stora städer ligger de faktiskt en ålder där oskulden tappas på 10-12 åringar, i sverige.
Men vadå , ngen vill ju vara sist? Och återigen så klagar vi på media. Media hjälper nog till mkt med den här så kallade pressen genom att skriva mkt om sex och det triggar ju faktistkt igång alla.

Något jag fick höra härom dagen var att föräldrar faktiskt kan se på deras barn då dom tappat oskulden.
Det är som att deras aura har förvandlats helt. Vet då inte hur jag ska kunna förklara detta då jag är lååångt ifrån en föräldrars ögon och tankar men jag tyckte att det va sjuukt kul att höra.
Men hur mkt som är sant av detta vet jag då inte =P
Det är ju att med sex kmr problem, då tänker jag lite mer på att man måste skydda sig. tänk om mamma hittar mina P-piller, vilket preventivmedel passar, tid hos barnmorskan, man måste kolla upp sig. Tänk om jag är gravid?Man kanske inte är psykist inställd på detta och tycker att det kan bli jäätte jobbigt om man är typ 12 år?  Belive me jag har varit med om det själv var då inte tolv direkt med;) Det är helt sinnesvrickat

Jag tror inte det finns någon lösning på det här, ungdomar är ungdomar. Visst ska man börja informera om sånt här i tidig ålder och inte bara berätta om olika risker som sjukdommar och hur man skyddar sig blaa blaa bla. Har man glömt att det finns en stor psykisk del i det hela? känslor ? Det finns sexmissbruk också. Sånt är också viktigt att prata om.
Aah media går ju sällan att påverka, inte andra kompisar och pojkar ;)
Men glöm då inte att bort att mansom person själv måste våga stå upp för sig själv och inte låtas gå med i det stora grupptryck som faller över oss idag.
Sex är och kommer föralltid vara något klurigt, spännande och roligt lixom , haha.
Men man ska aldrig göra något man inte vill eller känner sig bekväm i , och hur många är det inte som blivit pressad till något sånt?

Nu ska jag sova =] Natt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0