Fråga Alice

Boken Fråga Alice handlar om Alice som är 15 årig amerikans tjej.
Hon har en fin familj med mamma, pappa och två ungre syskon. Hon lever helt enkel ett helt vanligt tonårsliv. 
Hon bråkar med sina föräldrar ständigt, kämpar i plugget, bantar och känner sig allmänt vilsen.. Ganska väldigt vilsen.
Familjen bestämmer sig för att flytta och Alice ser det som en ny start, och det är helt klart vad det blir också.
Alice kommer i kontakt med fel människor och konflikterna blir stora.

Boken är skriven ur "Alices" egna dagbok. Det här är nämligen en verklighets baserad bok och endast namn och platser är utbytta.

Det är många som läst boken på engelska i skolan. Det var därifrån jag vart tipsad till att läsa den =P
Alltså jag måste få vara ärlig hära. Jag förväntade mig tårar och sena nätter. Men de vart inte helt åt det hållet.
Självklart var den tragisk och en aning fängslande. Men det finns trotts allt ett MEN.
Här kommer ett litet st jag fastnade för :
"Alex katt har nyss fårr ungar och jag satte mig på verandan bara tittade på dem. Vilken tripp! Utan droger! Utan någonting annan än små kattungar med universums lenaste päls.Så mjuk att när jag blundade kände jag inte ens om jag nuddade den eller inte. Jag höll upp den lille grå till örat. Happiness är den döpt till,och kände värmen från den lilla kroppen och lyssna på hur hon spann - vilket mirakel ! Sen försökte hon snutta på mitt öra och jag greps av en så våldsam lycka att jag trodde hela jag skulle brista.
Det va bättre än knark, tusen gånger bättre, miljoner miljarder gånger bättre. För det var på riktigt ! Lenheten var ingen hallis och inte nattljuden heller : de förbisusande bilarna, syrsorna. Det fanns. Jag hörde det!
Jag såg det och kände det och det är så jag vill att livet alltid ska vara!
Och så ska det bli också! "

Hon beskriver väldigt bra och nogrrant vad hon tänker och hur hon känner i sina inlägg.
Jag kunde faktiskt känna hennes lycka just i detta stycke, därför valde jag just det.

Boken annars var väldigt lätt läst. Det beror nog på att det är skrivet i dagboks form om man nu kan kalla det så.
Det skulle vara roligt att få höra hur människorna omkring tänkte och kände, men jag tror det hade gjort det ganska rörigt i boken.. och det är ju faktiskt skriven ur hennes egna anteckningar... anyway hade varit intressant.
För er som inte vill veta slutet eller höra mina åsikter om det kan ju sluta läsa här =) haha

Aah slutet förstod jag mig då inte riktigt på. Tre veckor efter hennes senaste inlägg tog hon då en överdos och dog. Man vet inte om den va medveten eller inte. Men att det bara slutate så där rakt upp och ner och skriven i en liten epilog på 7 meningar =S tyckte de kändes drastiskt.
En rad jag rundera lite extra över var just denna :
"Det man måste fokusera på var att hon dog"
Men hallå?? Allt hon gick igenom då ? Allt en drog missbrukare får gå igenom och hur dom ser på världen? Följderna av att komma ur missbruket och gå vidare som ung då ?
Tyckte dom formulerade sig konstigt i den meningen alltså...

Acceptera

Jag har inte skrivit på ett tag, har som int kännt lusten att faktiskt skriva något här..
Men nu ska vi se om det blir några vettiga rader.

Jag kom att tänka på en sak, att bara kunna acceptera saker. Det kan faktiskt vara svårt. Typ acceptera att man har en sjukdom eller bara acceptera att sitt ex har hittat en ny som han är lycklig med. Men något som kanske är jobbigare är nog att kunna acceptera sitt förflutna.
Men när man väl har accepterat.. Så blir det så mycket lättare att kunna bearbeta " problemet " .
Godkänna är en synonym till acceptera. Och att just acceptera/ godkänna något/någon är något vi möter i vardagen varje dag och om alla får sig lättare för att acceptera saker och andra människors beslut så kommer vi kunna sluta förgöra varandra med onödiga fula ord och också kunna svätsa samman den här lixom.. delade värld.
Klart att man inte kan gämföra det här med alla situationer och beslut man måste fatta genom livet utan jag tänker lite mer från person till personer och uppfattningar och beslut vi gör mot varandra och tsm. Det här blev nog lite rörigt =S
anyway.
Något man nog måste börja med att acceptera här i världen är oss själva som vi är, vad vi varit med om under våran uppväxt ( det kmr göra att man kan gå vidare ). Man måste kunna acceptera sitt beteende, Livet som det ser ut och andra männniskor som det är.
Smärta blir som lidande när man inte vill acceptera om att ge upp kampen och våga se och acceptera hur verkligheten faktiskt ser ut - utan att förvränga den, eller förlora sig i åsikter om hur den borde vara.
Att våga acceptera något som gör ont inombords minskar lidandet. Och det räcker lixom inte en gång, utan det är någt man måste arbeta med. Något jag tror alla behöver jobba med..

Shopppiing

1. Du shoppar när du känner dig besviken, arg, ledsen eller bara allmänt depp.
2. Tankarna kretsar ständigt kring shopping och planering - vad du ska köpa, hur du ska ordna pengar och hur mkt du får kvar.
3. Du får ångest efter köpet och den klassiska, Varför köpte jag den för ? kmr upp
4. Du köper allt  i större mängder för att uppnå spänning eller kickar.
5. Du ljuger för din omgivning, klipper bort prislappar och gömmer det..
6. Efter shoppingen känner du skuld och skamkänslor.
7. Du har riskerat relationer, arbete, utbildning på grund av ditt shoppande eller begår brott såsom stöld, rån eller förskingring.
8. Du har försökt kontrollera ditt shoppande, men misslyckats.
9. Du blir rastlös och irriterad när du inte har möjlighet att shoppa.
10. Du blir besviken då din kompis hittar något och inte du då ni är ute och shoppar,

Känner du igen dig i mer än tre av dessa punkter så tycker jag du borde ta tag i ditt faktiska shopping problem. För det är just det som det är, ett problem för din ekonomi och dig själv.
två till åtta procent av amerikas befolkning visas kunna drabbas av shoppingberoende ( visst är amerika galet mkt större än sverige men anyway)
Det köpinpulser och uppmaningar en shopping beroende känner är stämplat som ett psykiskt problem, det finns tillome piller man kan få för att bota det. Pillret är släkt med de antideprissiva lyckopillerna, det är typ tillome bevisat att det fungerar ! Vette tusan vad jag ska tycka om de faktiskt =P
Men just det med beroende. Att gå runt på stan och så har väl alla gjort och tycker mer eller mindre om det, den där känslan av att jätte gärna vilja ha tex dom där skorna elr den där jackan har många också känt, och vanligtvis jobbar man / sparar man ihop pengar tills man har råd.
Men nu ur en beroendes syn. Man bara MÅSTE ha just det ena eller det andra och tankarna kring hur man ska ha råd rusar runt konstant i huvudet.
När man shoppar blir man SKIT glad och kan som känna en viss lättnad.
Två tre påsar i varje hand är en underbar känsla och man känner sig som ny ;)

Kärlek är beroende framkallande

Jag fattar inte så mkt inspiration en tjej kompis till mig gett mig då jag spenderade en hel kväll ute i hennes stuga pga pojktrubbel,
Jag vill bara säga att inget av det jag skriver behöver ha något med just Henne och det vi pratade om att göra, utan bara tankar som kommit upp och är värd att tänka och disskutera om. Tycker det är lite lustigt.
Tjejer behöver verkligen varandra ( jag har faktiskt ganska svårt för andra tjejer, vänner är ju en annan sak men anyway)
VI behöver varandra. Då vi har mkt känslor att klara av att hantera och ibland behöver man bara få göra något som bara att prata om allt utan en killer närvaro lixom hahahah sjuuukt.

Det är ju faktiskt lite så att jag tror att kärleken är beroende framkalland, Det har jag faktiskt egna erfarenheter av , och beroende är faktiskt en kärleksdödare =P Man får som känna sig hel med personen i fråga ,  Det kan låta vackert, Men tillslut så kommer personen behöva den andre för att må bra så blir det ett beroende. Då man inte är förälskad i personen, utan i det personen ger en, det kan lixom vara vad som helst. Om jag får chansa tror jag en stor följd av sånt här leder till svartsjuka då man blir rädd att personen " man inte klarar sig utan"  kanske lägger uppmärkamheten på någon annan och man börjar automatiskt lägga mer press på sin partner och kanske tillome sig själv , det leder till bråk , och vem vill ha bråk? Och något ännu viktigare. Du kommer alltid klara dig vad som än händer kommer det vara svårt, men ur synen från en 17 åring till en annan så.. alltså TAMMEFAAN ! man är ung . Man klarar sig .DU klara dig .Och vem som helst. Jag lovar man är stark nog att klara det tragiska kärleken drar med sig. ( om annars finns alltid girlsen )

Fast det är ju lite så att kärleken också en bit av de största skydd vi har! I kärlek finns trots inget negativt (det är vi själva som skapar det dramat ). Kärleken är ändå de största av allt och så länge man ger kärlek får man kärlek tillbaka, så tammefan våga ta lite djupa andetag och känn de inom dig.
Ojojoj vad dubbelmoral jag skriver om egentligen , men det är så sjukt mkt tokigheter som kommit upp under de senaste dagarna. Något ganska roligt jag läste på internet var att förälskelser kan skapa samma reaktion som stress.
Lite senare träffade jag av lite info om att förälskelser faktiskt kan ge samma reaktioner i kroppen som deppresion.
Du har säkert varit kär och deppad på samma gång, tyckte det va lite roligt ändå =)

Något annat som är en viktig tanke men också något fruktansvärt och knöligt är vänskapen och kärleken.
Låt aldrig någon stå i vägen för det du håller kärt. Man måste våga vara egoistisk och en bra och sann vän skulle ändå förstå. kärlek och känslor allmänt är inget man rår för. Man kan inte kontrollera det.
och för att jag inte orka skriva mer så lärde jag mig några nya tips som jag tänker skicka vidare till allihopa :

Be aldrig din kompis dumpa sin pojk/flickvän det kan faktiskt leda till att man kapar banden mellan varandra. Och det är bara personen själv i fråga som kan göra något åt situationen. Ge aldrig tips eller säg vad som ska göra utan låt personen i fråga själv få inse vad hon kan göra eller vad det är som pågår.
Ben and jerrys, Film och en tidning är en perfekt räddning om det knivar sig någon gång.
fast det bästa av allt är högläsning ur boken Dumpa honom . Prio nr 1 .

Stockholm

Jaa igår kom jag hem från tre dagar i sthlm med Sara,Maddeh och Jonas.
Jag tror faktiskt ärligt talat att jag inte orka skriva ner allt som hände, anyway.. bilresan ner var helt galet dryg! 7 timmar.. Fast då måste jag säga att hemresan va typ fem ggr så jobbig då den tog typ 11 timmar av någon anledning xD

Jag tänker iaf bju på lite bilder =)

Bilresan dit =)














Sthlm





Fika Med Ida och Vickan
















TheVOICE










P- Supning



Detta hittade vi i Solna lr något i den stilen, va faaan?


00.26

nu är det inte länge kvar tills de bär av, jag ska nu ta och stänga av datorn och varva ner lite tills viktor kommer och hämtar upp mig ! =)

haare

Sthlm

Stockholm here I come ! Som sagt så bär det av till stockholm inatt så det blir inget skrivandet lr liknande på ett tag =)
sjuuuukt taggad jag är !

Igår tillbringade jag dagen med Sara och Jonas och snackade skit på bibblan bla.. =)

Ni är några Solstrålar !












Skiiiiiiiiiit

Mitt internet bara bråkar med mig, blir sjukt less

As garv

Jag älskar min syser
mångra citat av henne då vi hade sexsnack igår ;) Gillar hennes sätt att se på saker och ting ;D

"jo ibland undra man vad dom går på.. :/
eller så kommer dom men stöder upp lill masken med en blommpinne för att för engång skulle klara av att köra in/ut in/ut in/ut in/ut sprut istället för in-sprut-ut klassikern. :P"

"Nej dom vill bara in/ut,sprut, klart.
Sen att vissa killar kommer före ibland är okej.. men när man är som kåtast då hinner dom knappt in så är de lilla roliga över. Och själv vill man ha en stående kuk ett tag till och försöka köra en omgång till.. nänä då går det inte för sig för då orkar dom inte dom jävla bögarna! Men själv ska man vara våt som ett vattenfall 24.7  så dom bara kan stoppa in lill masken och sen dra..
hmm. varför uppfann gud snoppen, har jag alltid undra ?! "

"Kolla fördelen men att vara kvinna:
airbags fram, inbyggt kön för lättare kontroll, snygg figur, rättigheten  att ha fett på kroppen , blir bortskämda, alltid ligga på topp, lätt att förföra sina offer (visa lite hud ,ska du se ) urringat är ett stort + ,
vi vet hur män ska tas ( vill säga penisen) , vi har alltid rätt , vi har rätten att vara extra grinig en gång i månaden, vi får frossa under mensen ,
och den jäveln som klagar för att tjejn klagar på mensvärk ska få en  fotboll i arslet !"

Kvälln återingen

Mitt tidsfördriv var att spela lite gura, det börja faktiskt ta sig det mesta nu tyck jah =P
Planerna var ju som sagt att dra ut ikväll efter stressen men NÄÄ. Får istället sitta och lyssna på alla party peoples som går förbi utanför fönstre.. =P

Jag tror faktiskt alla har fått höra att det inte lönar sig att ljuga. Och då är vita lögner och undanflykter under samma rubrik. Tyck då jag.
Jag harå faktiskt börja märka att det man så länge blivit tjatad om faktiskt är sant, lögner och skit lönar sig inte då sanningen alltid tränger fram på något vänster.
Och jaa ...  då blire konsikvenser. Det värsta är väl när man är dålig på det, Ljuga alltså.
Eller nää ,, När vänner som är så less på falska människor och så gärna vill skaffa nya och fler vänner ljuger en rakt upp i ansiktet kanske ändå är värre.
Eller om det är så att man inte vet om dom ljuger eller om det verkligen har blivit ett missförstånd eller något.

Att dölja sanningen är då så jävla osmidigt, speciellet om man uppskattar ärlighet...







 


halv vägs till morgon

Sjuuukt galet det har varit ikväll . Nää ,, egentligen hare varit galet heela dagen måste jag säga =)
Harå varit på stan me Sandra och hitta en affär man faktiskt bli typ hög av att vara i xD sjukt nice faktiskt..

Annars.. har jag hittat en ny talang hos mig själv !! =O
Poet .

rosor är röda
violer är blå
dikter är svåra
och rimma också

;)




Något annat nytt jag kommit fram till är att mitt liv och min inställning är sjuukt oseriös.



Soov

Nu ska jag sova =)

JObbluhuu

Ja återigen sitter jag på jobbet och vääntar. Det är dock sista dagen idag =) Sen blire semeeesteer.
Är sjuukt trött då jag typ somna runt fem tiden imorse,. Och med arbete säger man då att man ta å kliv upp runt 7 =)

Gaalet gaalet, ska ta en sväng om vilorumme idag tro jah ;D

!!!!

JAG SKA BLI MOSTER ! =) känner en sån stor lyck inom mig lixom , moster... IGEN =)

Kväll'

Underbar kväll med glass på donkan tsm me Vickan och en vandalisering av Sara jonas och viktor som drog med oss på Bad på nydala.. Sjukt taggad =)

sthlm snaart !! =)


Åäääö

Pussa mig försiktigt och ömt
jag har sjuukt tråkigt




Det blir FIKA med Vickaan ikv =)

Kvälln

Sjukt trevligt kväll

 
  






Jobbbaa

Jaa sitter som sagt på jobbet igen . Och väntar ;)

Igår sa mamma till mig att man inte bara ska umgås med en och samma person hela tiden utan kunna vara med många olika. Hon har som upprepat det några ggr i mitt 17 åriga liv.
Börja faktiskt tänka på det då jag träffat många Gamla kompisar som jag tagit upp kontakten med nu på sista tin.

Man är faktiskt bara med en person / ett gäng åt gången i perioder och nästan som glömmer bort sina gamla. Det är verkligen så. Tillslut tappar man kontakten helt och att ta upp kontakten efter något sånt kan bli helt perfekt eller ett stort kaos. faktist sant det också.
Vänner är sådana ovanliga människor som frågar hur du har det
och sedan väntar att få höra ett ärligt svar. Sant det också kanske?
Jag säger alltid att jag vill komma ut och träffa nytt folk, och får man en ny kontakt så ploppar fler upp allt eftersom., det gäller att knäcka isen lixom. Man ska inte lära känna folk utan man ska försöka vara sådan så att folk vill känna dig.

Måste man bli dömd efter sina vänner? Vänner är en spgelbild av dig själv och man blir som man umgås blahaa blahaa blahaa.
Och det att vara sig själv, är nog unikt.



Jag har insett att min senaste kyss: onödig
Jag pratar: typ hela tin
Jag avskyr när folk: bara tänker på sig själv och ser ner på andra
Min bästa vän är: Syster
Min första vän heter: Hanna
Kärlek är: Beroendeframkallande
När jag borstar tänderna: rynkar jag på ögonbrynen
När jag lagar mat: vill jag inte äta den
Jag tänder på: dig
Jag är rädd för: Att inte lyckas 
Den värsta känslan är: Ångesten och hjälplösheten 
Den bästa känslan är: då musiken dånar såre dunka i hjärtat
Jag är bäst på: Att vara negativ och oroa mig
Jag är sämst på: det mesta =)
Om jag va ett djur skulle jag vara: en panda 
Min mobiltelefon är: gammal och dräglig
När jag vaknar på morgonen: Är dagen förstörd
Just nu tänker jag på att: Snart äre kväll igen
Bebisar är: söta och underbar så länge dom inte skrik

Interneeeet

Nu har jag interneet igen och självklart blire till att sitta i soffan och kolla på tv och sitta vi datorn samtidigt =)
Feetaste latdagen idag..

Jag förstår mig inte på torrent.. =O

RSS 2.0