Mobbning

Just nu sitter jag vid tv:n och kollar på Opera show som idag handla om mobbning.
Alla vet att det är en dålig grej att hålla på med, och att vara mobbad är inget man vill.
I dagens show var två mammor där och berättade om deras söner som tagit självmord pågrund om mobbningen.
en av pojkarna var vääldigt ung, tror dom sa att han var 8 år. Och som 8 år har man inte varit med om mkt. Och att vid den åldern inte känna orken att leva längre är såå fruktansvärt fel. Den här pojken hade blivit kallad bög, och hur i hela friden kan jämnåriga barn kalla varandra något som knappt vet vad det är?
Tro inte att den pojken blir förvirrad då man inte ens börjat tänka på sin sexuella läggning.

Det var en familj som också ville prata om deras sons död, han var 14 år när han hängde sig i badrummet och som de andra barnens anledningar hade han blivit kallad bög, att han va feminin.
Den här 14 åriga pojken var så stark till en början. Han hade börjat prata med en tjej på internet som han tyckte om och han trodde verkligen hon tyckte om honom också. Till den dagen då denna tjej ,face to face sa att han va världelös och att hon inte ville ha något med honom att göra ens om han dog.
Aah. tillslut dog han ju.
Människan ser verkligen inte vad resultaten av deras handligar bli förrän det är för sent.
Det gäller inte bara mobbning utan i stort sätt det flesta handligar man gör. Man vill inte ens tänka på resultatet utan så länge det går bra och är kul så äre lugnt.

En annan 13 årig kille är mobbad och söker all hjälp. han har varit mobbad i 8 år. och den hjälpen han fick var " ignorera det, gå därifrån" vilket är heelt fel råd det går inte att ingnorera det. som förälder måste man lära sina barn att stå upp för sig själv och låta dom veta att dom har sina rättigheter.

Var och en har sitt egna "space" och det måste man försvara. Vad gör man då när någon kommer för nära? självklart "puttar " man ut dom.
tänk dig själv att du är på fest, ( nu är du en tjej dåra ) och en sliskig illamående person kommer och lägger armen runt dig och ber om en puss. Vad gör du då ?
Om jag nu gissar rätt så tror jag att du puttar bort honom och ber honom sluta.
Självklart är det svårt att göra något sånt här om du alltid blir utsatt för sådana här saker och inte har någon chans att försvara dig på.

Barn lysnar på barn mkt snabbare än vad det lyssnar på vuxna och olika skolorhar olika säkerhets sätt.
En mobbad person som står upp för sig och ber om hjälp blir kallad för tjallare och mobbingen kan bli värre. Det finns statistik på det, och det kan sluta med mer fysisk och hårdare mobbning.
Jag blir såå frustrerad.

Nu i eftertanke börja jag som fundera.. Vad kan man egentligen göra ? När det gått så pass långt att  en mobbad person inte orkar längre.
Och Aah se på fan man glömmer helt bort mobbarna. Vad ska man göra med Mobbarna?

Nää jag började riktigt gråta när jag såg föräldrarna till dessa pojkar berätta deras hitsoria och hur dom reagerade. tårarna bara rann.
Det är ju inte rättvist någonstans , att tappa sin syn på sig själv och li så vilsen att inte veta vem eller vad man är att man inte orka längre och ser en enda utväg som ingen någonsin kan önska..

nä nu orkar jag inte mer .

Kommentarer
Postat av: lisa

men älskling inte gråta.

2009-10-07 @ 18:00:53
URL: http://liwss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0