Al Gores fakta

Det var ju såhär att vi såg en film på skolan om miljön som jag inte kommer ihåg vad den heter. Jag vet bara att Al Gore har handlingen om miljön.
Jag har då skrivit det här inlägget med hjälp av mina anteckningar från hans fakta och blanda in lite av mina egna tankar å tjaffs.




Det är ju så att atmosfären fylls av föroreningar pga. avgaserna våra bilar och alla andra gaser vi släpper ut i luften. Det är just det denna film som Al Gore gjort vill visa och uppmärksamma oss om, miljön.

Jag tycker filmen vad väldigt stark och visade mycket realistiskt och sann fakta om hur det här kommer att sluta om det är så att ingen faktiskt vågar inse att ozon lagret blir tunnare och att den globala uppvärmningen bara fortsätter höjas.
Att inte ens politikerna vill veta av denna stora miljö fråga gör mig riktigt orolig.
När koldioxid utsläppen höjs följer temperaturen efter, och är det så att resultatet ska bli att 40 % ska drabbas av vattenbrist?

Eller bara det att isbjörnarna dör ut för att isen smälter och dom drunknar? 40 % av isen har tinats bort under de senaste 40 åren. Är det acceptabelt?
Värmen skulle blir så fruktansvärt mycket mer på ca 50 år om inte vi blir medvetna om vad vi egentligen gör?Insekter och andra djur kommer att förflytta sig pga. värmen och föra med sig nya sjukdomar till vårat land. Och är det så att vi kommer att vara förberedd på det i så fall? Tycker det är fruktansvärt löjligt att ingen öppnat ögonen för sådan här fakta och våga göra en stor förändring. Om det är så att värmen höjs, så kommer glaciären smälta, det kommer göra att länder och jordyta kommer gå under vatten, och det kommer kunna bli risk för stor torka. Vilket i sin tur blir mat brist då livsmedel är en stor marknad.

Jag blir helt tagen och rent av tokig då all fakta berättades. Vi som kämpar för att minska svält. Hur hade dom tänkt sig ifall denna katastrof inträffar?!  

I slutet av filmen pratar Al Gore mycket om hur tekniken utvecklats och han säger att tekniken är större än människan själv. Och även fast man kanske inte vill tro det, så finns det nog en sanning i det hela. Nya tekniker ger nya konsekvenser för miljön som ingen vill se.
Det tar ett tag innan människan ser slutsatserna av sina handlingar. Bara det blir bekvämare och lättare för oss på något vänster så är det lugnt.
Jag stod en måndags eftermiddag och väntade på att få korsa vägen. Det jag la märke till var att i varje bil satt en eller två människor. Hur många bilar skulle vi egentligen kunna ta bort om vi satte alla sätena fulla? Och hur mycket mindre skulle då avgaserna bli?
Ett bra exempel Al Gore drog var att han berättade att när han var liten så odlade hans pappa tobak. Det var familjens levebröd och de hade alltid gått bra för dom. En av hans bästa vänner började röka. Och trots att diagnoser om lungcancer vart mer och mer aktuella så slutade dom inte odla tobak. Just för att den ekonomiska delen gick så bra, och dom själva inte hade någon negativ relation till det.
Det slutade då med att han bästa vän som rökt den tobak dom hjälpt till att producerat dog i lungcancer väldigt ung.
det slutade med att dom slutade odla tobak och sörjde denna unga flicka djupt.

Är det så att vi ska behöva uppleva samma sak? Att vi ska behöva vara med om något fruktansvärt eller bara jätte dåligt innan vi får upp ögonen för att se vad det är som egentligen pågår runtom oss? Är det så att vi måste välja mellan ekonomi eller miljö?

Det Al Gore vill uppnå med att visa denna film och föreläsa världen runt är att hitta de spärrar som får oss att inte förstå vad som händer med vår planet. Det är vårat hem och vi måste vara rädd om den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0