Ideal

Att vara barn är bäst. Man är inte lika utseende fixerad när man är barn som när man är tonåring.
I dokumentären om Juliana - flickan utan ansikte som skulle börja dansa,  var de en tjej som börja gråta för att hon inte såg ut som alla andra.
Det dom gjorde var att förklara för denna tjej att hon är precis som alla andra. Resultatet var att dom två flickorna vart faktiskt bästa kompisar. Utseendet spelar ingen större roll..
Modeller var underviktiga med endast några kilo förr. och nu närmar det sig 20 kilo undervikt.
Hur många gånger har du med mer kurvor och normalvikt kanske tillome valkar beställt ett fint plagg som en smal fin modell bärt i en katalog och fått den i posten och märkt att den inte alls sitter lika fint som hoppats. VARFÖR?
För att man inte ser ut som dessa smala underviktiga modeller.
Det värsta är det negativa följder för kvinnor,det vill säga ätstörningar. tex. aneroxia. Man svälter kroppen vilket kan resultera till svåra sjukdommar och i värsta fall döden. Ska media och dessa kvinnliga ideal bli unga flickors död?
i varje klass är ca två unga flickor utsatt för en ätstörning.

Din kära pojkvän säger att du är vacker och har fn kropp.. och ändå så har dom den dära planchen i garderoben på den dära smala snygga tjejen men as störa tuttar? Dubbel moral säger jag.

Man måste bara lära sig älska sig själv, men hur ska man kunna lära sig göra det när man överallt ser rubriker med mirakelmetoder på hur man ska gå ner i vikt och snygga bikinis som självklart sitter på smala modeller med snygg kropp..

Och hur ska man kunna göra något mot detta? Just de hära ämnet är en död son.
Om fler män skulle engagera sig i denna fråga och våga lägga sig i och föra fram sina åsikter. Tror jag att en disskution som detta skulle bli ett steg högre om män lägger sig i.

Jag skälv gämför mig själv nästan hela tiden, och hur ska man få detta att sluta?
Är undervikt en hälsosamt ideal nu kanske? Hur kommer detta att utvecklas då graden på smink och urringade tröjor faktiskt blir vanligare i yngre åldrar?

Det jag vill säga är att det här borde bli en hetare disskution , det påverkar kvinnor och säkert män på ett negativs sätt..
sätt stopp för det.


Kommentarer
Postat av: Bellaa

Klockrent inlägg. Kan absolut inte instämma mer än vad du skriver om! U go girl.

2009-05-27 @ 17:15:20
URL: http://teased.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0